Categories
News

Welkom 2019

Welkom 2019, bye bye 2018! Een nieuw jaar met de gebruikelijke beste wensen en goede voornemens, ook wij ontsnappen er niet aan. Ook dit jaar willen we groeien in wat we doen en zullen we opnieuw heel wat Acrofoto reportages maken op diverse wedstrijden, een voorlopig programma krijg je verder in deze nieuwsjaarbrief.

Eerst blikken we even terug op een wel heel productief 2018! Dat begon voor wat acrogym betreft iets vroeger dan anders met al drie wedstrijden in januari. We trokken achtereenvolgens naar De Panne, Oostende en Bazel. In februari werd het iets rustiger met enkel de Recrea wedstrijd in Mariakerke, minder spannend werd het daarom echter niet. Met een dochter die zelf op de mat staat en na een unieke ervaring op het EAGC in 2017 (Rzeszow, Polen) stond het WAGC in Antwerpen hoog op haar verlanglijstje. De eerste Provinciale Voorrondes die als kwalificatie telden voor het WK waren voor mij eigenlijk de meest spannende en stresserende wedstrijden van het seizoen! Met twee maal een eerste plaats werden de ambities behaald en kreeg dat WK meteen een extra dimensie, ik kon er ook zelf aan de slag als fotograaf en zo alles vanop de eerste rij volgen! Dat werd op bepaalde momenten best emotioneel maar we konden de focus vasthouden want we slaagden erin om van ELKE routine een mooie selectie beelden te maken!

Als je de site bekijkt dan zie je dat er heel veel foto’s beschikbaar zijn, maar eigenlijk is dat slechts het topje van de ijsberg! Wist je dat ik op het WAGC en het WK samen meer dan 50.000 foto’s heb gemaakt… het verwerken van (een deel van) de beelden nam meer dan 2 maand in beslag (gelukkig niet full time 🙂 )

Hoewel het WK Acrobatische gymnastiek in Antwerpen natuurlijk het hoogtepunt van het jaar was bleven we ook daarna niet stilzitten, het BK Acro en de Best Show Teams finale sloten het seizoen af maar wij kregen nog een extra uitdaging van Gymfed met de laatste voorbereidingswedstrijd van de meisjes van Team Belgium op het WK Artistieke Gymnastiek.

Het najaar is traditioneel een wat rustigere periode dus leek het ons een goed idee om verder te investeren in kennis en kunde en begonnen we aan een opleiding fotografie, een voor velen wat vreemde keuze maar niet voor mezelf. Ondanks de ervaring als sportfotograaf ben ik ervan overtuigd dat breder gaan en kennis maken met andere takken van de fotografie mijn blik zal verruimen en dat dit ook zijn nut zal bewijzen in de diverse acro en andere sportreportages.

We zijn ingestapt in de module foto B op het KISP waarbij de laatste opdracht een “fictieve” reportage was van de Gentse Winterfeesten, een selectie van de beelden kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden :-).

Het (foto)jaar werd afgesloten met een reportage van het Gymgala in de Lotto Arena. Meteen ook een ideale opdracht die we konden gebruiken als vrij eindwerk in de opleiding! De finale selectie is nog niet gemaakt maar dit zijn alvast enkele opties…

En wat brengt 2019 nu vraagt u zich af? Wel we hopen verder te bouwen op 2018 natuurlijk! Voor het project Acrofoto hebben we een voorlopige planning opgemaakt die je hieronder kan vinden, alle data nog onder voorbehoud maar we hebben net als vorig seizoen alvast als doelstelling om van elke reeks minstens één reportage te maken!

Voorlopig Programma 2019

DataReeks / EvenementStatus / Opmerking
19/01 en/of 20/01Acro PV1 C en I niveau (Merelbeke)I1 en I2 (za)
09/02 en/of 10/02Acro PV1 A en B niveau (Bazel)B11-19 en B11-20 (za)
23/02 en/of 24/02Acro PV3 C en I niveau (Destelbergen)C10-17 (za)
C10-21+ en C10-20 (zo)
02/03 en/of 03/03DanceMania (Sint-Gillis-Waas)A (za)
02/03 en/of 03/03Acro PV2 A en B niveau (Breendonk)A13-19+ en A Seniores (za)

A11-16 en A12-18 (zo)
09/03 en 10/03Demo Klokke Roeland Cup (Demo)
23/03 en/of 24/03Acro PV3 A en B niveau (Leuven)(reserve)
30/03 en 31/03Recrea Acro (Mariakerke)
06/04Acro VK I en C niveau (Lommel)onder voorbehoud
27/04 en 28/04Acro VK A en B niveau(Mariakerke)
18/05Demo & Dans - Best Show Teams Finale
01/06 en 02/06Acro BK (Libramoment)onder voorbehoud
08 en 09/09FIT Challenge (Gent)

Op persoonlijk vlak stappen we in het vervolgtraject van de opleiding fotografie waarbij we starten in de module Fotoanalyse waarna we in het najaar, na het hopelijk met succes behalen van twee vrijstellingen (Foto A en Verwerking Lightroom), kunnen starten met de specialisaties. Dat alles proberen in balans te houden met een full time job en het gezin wordt voor ons de uitdaging van 2019!