“TFP” Shoot

Interesse in een fotoshoot? Regelmatig probeer ik ruimte vrij te maken voor een aantal sessies op basis van TFP, een afkorting die staat voor Time For Prints. Voor wie geen ervaring heeft met fotografie of modelwerk een (heel) korte toelichting: een TFP shoot is een samenwerking tussen een model, fotograaf en eventueel stylist of visagist om een reeks foto’s uit te werken die voor alle partijen nuttig zijn, bijvoorbeeld in het kader van het opbouwen van een portfolio. Elke partij investeert zijn kennis en talenten om tot een mooi resultaat te komen, er worden tussen de diverse partijen geen kosten aangerekend.

Persoonlijk geef ik aan een TFP shoot een aangepaste invulling, naargelang de shoot of het project zijn uitzonderingen steeds bespreekbaar.

  • Bij een TFP shoot ontvangen de modellen een selectie afgewerkte foto’s in lage resolutie (voorzien van een bescheiden naamsvermelding of logo), geschikt voor gebruik op sociale media .
  • Je mag de ontvangen foto’s vrij gebruiken voor persoonlijke doeleinden, je mag ze dus delen of publiceren op je eigen sociale media of gebruiken in je (online) portfolio.
  • Foto’s in hogere resolutie of afdrukken kunnen tegen betaling besteld worden (prijzen op aanvraag), bestellen is vrijblijvend maar het wordt bijzonder op prijs gesteld omdat het ons toelaat om verder te investeren in kennis en materiaal.
  • De fotograaf blijft eigenaar van de beelden, andere doeleinden dan persoonlijk gebruik zijn niet toegelaten zonder voorafgaande toestemming.
  • De fotograaf is vrij om, na goedkeuring, de beelden te gebruiken ter promotie van zijn eigen portfolio via website, print of sociale media.
  • Voor elke shoot leggen we deze afspraken en eventuele uitzonderingen vast in een overeenkomst, indien minderjarigen deelnemen aan de shoot is toestemming van de ouders vereist.

Praktisch

In het verlengde van mijn activiteiten met Acrofoto en door de bijzondere tijd die we met zijn allen doormaken heb ik in de maanden augustus en september enkele weekends beschikbaar om een aantal shoots op locatie te organiseren met (acro) gymnasten of acro formaties.

Het doel is in eerste instantie om samen een leuke middag/avond te spenderen op een toffe locatie en die momenten vast te leggen met een aantal prachtige foto’s. We willen graag dat het bijzondere foto’s worden, dat kan door de keuze van de locatie, maar ook door een specifiek thema of door extra aandacht voor stylering.

Interesse in een shoot?

Heb je bovenstaande goed doorgelezen en wil je in team of individueel graag deelnemen aan een fotoshoot volgens de vermelde voorwaarden? Noteer dan via ondestaand formulier je gegevens en ik bekijk de mogelijkheden!

[ninja_form id=’2′]

Opgelet: aanmelden voor een shoot geeft geen garanties op deelname! Naargelang het aantal reacties, beschikbaarheid en locatie maak ik mijn keuzes en planning op.

Covid 19

Het is helaas niet anders, maar deze disclaimer moeten we toch even vermelden op deze pagina… We leven in een bijzondere periode en shoots kunnen enkel doorgaan binnen de op dat moment geldende richtlijnen. Als fotograaf nemen we zelf onze verantwoordelijkheid en voorzorgsmaatregelen (afstand bewaren, mondmasker, …), we verlangen van alle deelnemers om zich eveneens aan de op dat moment geldende richtlijnen te houden!