Afspraken

Goede afspraken maken goede vrienden, dus onderstaand een aantal regels of ‘algemene voorwaarden’ voor het gebruik van mijn foto’s die ook terug te vinden zijn in de licentievoorwaarden die worden meegeleverd bij elke aankoop.

 • Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en blijven eigendom van Christian Degroote.
 • Alle foto’s voorzien van een watermerk ‘Christian Degroote Photography of www.acrofoto.be’ vallen onder de BY-NC-ND Creative Commons licentie.
  De wat? De BY-NC-ND is een licentie waarbij de fotograaf anderen toelaat zijn werk te downloaden en met anderen te delen. De voorwaarden zijn dat ik als maker genoemd wordt, dat het werk niet veranderd wordt en dat het werk niet-commercieel wordt ingezet. Meer informatie kan je vinden via de site https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
 • Het staat je dus vrij om de foto’s met watermerk te downloaden en ongewijzigd (dus zonder het logo weg te knippen) te delen via bijvoorbeeld sociale media mits vermelding van de bron en/of verwijzing naar onze site of sociale media kanalen. Dit enkel voor persoonlijke doeleinden en niet in een commerciĆ«le context!
 • Foto’s met watermerk en/of logo  mogen mits een correcte bronvermelding individueel en beperkt gebruikt worden op site(s) van clubs en verenigingen (of andere) in de context van nieuwsberichten.
 • Ook alle foto’s geplaatst op onze sociale media zijn auteursrechtelijk beschermd, dezelfde regels zijn van toepassing. Je bent vrij om een bericht te delen in elke context, downloaden, bewerken en hergebruiken van de foto is een inbreuk op de auteursrechten en licentievoorwaarden.
 • Het is niet toegestaan om een geheel aan foto’s of een volledig album te publiceren onder eigen naam, gebruik in de plaats een link naar het album op deze site.
 • Foto’s die werden gedownload voor persoonlijke doeleinden zijn niet bestemd voor publicatie onder enige vorm en mogen niet ingezet worden voor commerciĆ«le doeleinden!
 • Na het afronden van een bestelling met downloads ontvangt de koper een downloadlink naar de webpagina waar de digitale foto bestanden kunnen worden gedownload. Downloads blijven gedurende minimum 6 maanden na aankoop beschikbaar. De koper dient echter de digitale bestanden op zijn eigen systemen te bewaren, wanneer de albums verwijderd worden van deze site vervallen ook de download links. Christian Degroote kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het eventuele verlies van bestanden.
 • Bestanden die werden verwijderd van de site kunnen bij eventueel verlies opnieuw aangeboden worden tegen een administratieve kost van 10 euro per bestelling.
 • Het herroepingsrecht is niet van toepassing op het downloaden van digitale inhoud (foto’s), de weergaves in lage resolutie (met watermerk) geven een representatieve weergave voor de betalende download in hogere resolutie. Ben je niet tevreden over fysiek geleverde afdrukken van foto’s contacteer ons dan binnen een termijn van 14 dagen, we zoeken dan voor u een gepaste oplossing in samenspraak met onze partner(s) die instaan voor de afdruk. Het herroepingsrecht is echter eveneens niet van toepassing voor producten die een duidelijk persoonlijk karakter hebben.
 • Wens je foto’s te downloaden en gebruiken voor andere dan persoonlijke doeleinden aarzel dan niet om ons te contacteren!
 • Alle zichtbare foto’s op deze site werden gemaakt tijdens publieke evenementen (competities, shows, …) met toestemming van of in overeenkomst met de organisatie. Op sommige beelden worden de namen van personen en / of clubs toegevoegd om zoekmogelijkheden te faciliteren op deze site. Indien u niet wenst dat uw foto’s verschijnen op deze site aarzel dan niet om ons te contacteren.
 • Bij het registreren op deze site worden uw persoonlijke gegevens NIET gedeeld met derden behalve wanneer dit nodig is om aan uw vraag te voldoen (voorbeeld: om afdrukken te verzenden dienen wij uw adresgegevens door te sturen naar onze leverancier).