Over

Welkom op mijn website! Op deze pagina lees je kort wat meer over mezelf, zo krijg je een beter beeld van wat ik doe en hoe ik daartoe gekomen ben.

Ondanks het feit dat ik fotografie voor een deel met de paplepel meekreeg is en blijft het voor mij in de eerste plaats een uitdagende en boeiende hobby die ik uitoefen naast mijn professionele activiteit. Als kind van ouders die beiden actief waren in de fotografie met een zaak in Wondelgem en Gent leek het in eerste instantie misschien een logische stap om ook in die richting te ‘ontwikkelen’, de geschiedenis besliste er echter anders over. Mijn studievoorkeur ging uit naar een andere passie, ICT, en fotografie bleef lang niet meer dan een hobby.

Met de intrede van het digitale tijdperk groeide ook opnieuw de interesse in fotowerk en beeldverwerking en na eerder bescheiden pogingen met consumenten modellen zoals de Canon S10 en de Canon G2 werd de stap naar een digitale SLR gemaakt bij de introductie van de Canon EOS 10D. Actief zijnde als webmaster van een Gentse basketbalclub was de volgende logische stap snel gemaakt en gingen we er eveneens aan de slag als huisfotograaf. De club promoveerde naar eerste nationale en kwam uit onder de naam Optima Gent en ik beleefde er enkele mooie jaren langs de zijlijn terwijl we verder investeerden in beter materiaal, wat een absolute noodzaak bleek en nog steeds is voor actiefotografie.

Helaas mooie liedjes blijven niet duren: de club besloot bij gebrek aan middelen vrijwillig te dalen naar tweede nationale. Hoewel we het nog steeds volgen en nu en dan nog zorgen voor wat fotomateriaal verschoof de interesse de laatste jaren in een andere richting. Onze dochter, actief als acro gymnaste, zorgde voor de nodige inspiratie en voor nieuwe uitdagingen. Beperkte ik me het eerste wedstrijd seizoen nog tot foto’s van haar eigen groep, al vlug volgden dan beelden voor andere clubgenoten en uiteindelijk volgden volledige reeksen. Het bleek en is nog steeds de ideale manier om als ouder de stress te kanaliseren tijdens de wedstrijden :-). Aan de kant nagelbijtend toekijken is nu éénmaal niets voor mij en zo groeide het idee voor Acrofoto.be.

Met Acrofoto wil ik graag deze sport, die in volle groei is, verder promoten. Het is een prachtige sport waar vreugde op een fractie van een seconde kan omslaan in verdriet want elke fout wordt genadeloos afgestraft. De gymnasten hebben geen tweede opslag of geen extra tijd om een foutje recht te zetten, ze hebben slechts één kans en het moet perfect zitten. Ook voor de fotograaf zijn er voldoende uitdagingen om het boeiend te houden! De afwisseling tussen tempo en balansdelen in combinatie met dans zorgen voor heel wat mogelijkheden om een variatie aan beelden vast te leggen. Het resultaat daarvan kan je vinden op deze site, en hoewel we zeker niet de eerste zijn en vermoedelijk niet de laatste, proberen we ons net zoals de gymnasten te onderscheiden.

Al onze beelden worden in lage resolutie beschikbaar gesteld met een duidelijk maar niet (te) storend watermerk onder de creative commons licentie (zie afspraken) en kan je de foto’s zonder watermerk rechtstreeks aankopen zonder tussenpartij. Downloads zijn na online betaling onmiddellijk beschikbaar en ook het afdrukwerk nemen we voortaan in eigen handen waardoor we zelf de controle behouden en kunnen waken over de geleverde kwaliteit.

Ik blijf verder investeren en inzetten op kwaliteit om verder te groeien als fotograaf en streef ernaar om in de toekomst de activiteiten nog verder uit te breiden.
Ben je aangesproken door mijn fotowerk en heb je als sportclub of dansvereniging een evenement dat je graag wil laten vastleggen met de mooiste beelden? Aarzel dan niet om me te contacteren, ik ben ervan overtuigd dat we een interessante formule kunnen vinden voor een samenwerking die resulteert in een win-win situatie!

Veel plezier op deze site.
Smile 🙂 and capture the action.